søndag 25. september 2022

Mønstertilpasning og Design dag 3

Mønstertilpasning og Design kurs med Stina Smith  💖  dag 3 av 3

Når grunnmønsteret sitter perfekt skal vi lære om design og hvordan vi kan lage drømmemønsteret til både faste stoffer og jersey stoffer. Gjennom tegning, innsnitt, manipulering og tilpasning skal vi lære hvordan vi kan endre for å skape forskjellige stiler.

Det ble dessverre ikke tatt noen bilder under selve modeleringen, men denne delen var særdeles lærerik og spennende. Det er her de siste finjusteringene skulle på plass, og tips til hvordan vi best kunne jobbe oss gjennom mønsterdelene ble delt. Denne jobben er jo så godt som umulig å gjøre på egen hånd (på seg selv), så her fikk jeg virkelig se nytten av en søm byste med egne mål og proposjoner. 

Utgangspunktet rett etter modeleringen viste tydelige behov for ytterligere justeringer.


Justeringer og tilpasninger på løpende bånd, og mye læring på veien.


Når ermet skulle tegnes, la jeg inn for buet bakside øverst på armen, som bildet under viser. Dette ville gitt lite bevegelsesrom for ermet, og ble derfor rettet ut. Så denne føyde seg rett inn i rekken av justeringer under prøving og feiling.


Tre kursdager hvor tiden fløy, og de varmeste anbefalinger til alle som vurderer å hive seg med på kurs med Stina Smith. Det er en investering i mye lærdom og en skikkelig motivasjonsboost!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar